Πανικός με SMS της Alpha Bank προς πελάτες για συναλλαγές που δεν είχαν κάνει

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 10:11
Κατηγορία Ελλάδα
Πανικός με SMS της Alpha Bank προς πελάτες για συναλλαγές που δεν είχαν κάνει
|| || ||

Μεγάλη αναστάτωση το βράδυ της Παρασκευής για χιλιάδες πελάτες της Alpha Bank σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι πελάτες της Alpha Bank έλαβαν με SMS κωδικό μιας χρήσης, που είναι απαραίτητος για να γίνει η είσοδος στο e-banking, ενώ σε πολλούς ακολούθησε μήνυμα ότι έχει ολοκληρωθεί η αποστολή χρημάτων τους σε άλλο λογαριασμό, χωρίς, ωστόσο, να έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια, με αποτέλεσμα να νομίζουν πως τους έχουν χακάρει! Όπως αποδεικνύεται, τελικά, πρόκειται για συναλλαγές που είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το SMS έγραφε: «myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5'».

Σύμφωνα με την τράπεζα, το πρόβλημα ήταν τελικά τεχνικής φύσεως και όχι κυβερνοεπίθεση. Διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας και καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια sms να τα αγνοούν.

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (4.7.2020):

Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του myAlpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφαλείας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.

Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.Προσωρινά, οι συναλλαγές του e-Banking που απαιτούν myAlpha Code μπορούν να πραγματοποιηθούν με λήψη του κωδικού μόνο μέσω Viber και όχι μέσω SMS»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.