Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 13:22
Κατηγορία Ελλάδα
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής
|| || ||

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών:

"Για μια ακόμη φορά οι κινητοποιήσεις των μαθητών το προηγούμενο διάστημα έβαλαν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν διεκδικώντας ένα σχολείο που θα έχει σύγχρονες υποδομές, θα έχει εκπαιδευτικούς και θα καλύπτει ολόπλευρα τις μορφωτικές τους ανάγκες.

Αυτό απ΄ ότι φαίνεται αυτό ενόχλησε κάποιους διευθυντές οι οποίοι ανασύρουν και διαβάζουν στους μαθητές αποσπάσματα νόμων περί ποινικών αδικημάτων που στρέφονται ενάντια σε μαθητές και στους γονείς τους σε μια προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας. Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτό που ενοχλεί. Οι μαθητές τρομοκρατούνται για να μην παλεύουν, για να σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι.

Προφανώς όλοι αυτοί που κόπτονται για τις χαμένες ώρες που δημιουργούνται από τους αγώνες των μαθητών δεν προβληματίζονται για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται από την έλλειψη εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ο συλλογικά οργανωμένος αγώνας των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας καταδικάζουμε τις παραπάνω τακτικές και στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν, να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία."

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.