Γενική Γραμματεία Εμπορίου: Πρόστιμα για «μαιμού» προιόντα

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 16:51
Κατηγορία Ελλάδα
Γενική Γραμματεία Εμπορίου: Πρόστιμα για «μαιμού» προιόντα
|| || ||

Πρόστιμα συνολικού ύψους 63.670 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους στην αγορά από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 609 έλεγχοι κατά το χρονικό διάστημα από 06.07.2020 έως και 12.07.2020 και βεβαιώθηκαν 77 παραβάσεις.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Αταλάντη.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017), ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.458 τεμάχια απομιμητικών ειδών και 162,5 κιλά οπωροκηπευτικών και λάδι.

Τέλος, σε επιχείρηση πάταξης του παραεμπορίου στη λαϊκή αγορά της Τούμπας και Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 274 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 52,5 κιλά λαδιού, που στερούνταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, με επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 800 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.