Φωτιά Λαύριο: Η πυρκαγιά βρίσκεται μέσα στο χώρο του εργοστασίου - Τι δήλωσε ο δήμαρχος (Βίντεο)

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 14:05
Κατηγορία Ελλάδα
Φωτιά Λαύριο: Η πυρκαγιά βρίσκεται μέσα στο χώρο του εργοστασίου - Τι δήλωσε ο δήμαρχος (Βίντεο)
|| || ||

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο δήμο Λαυρεωτικής όμως γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά στον χώρο του εργοστασίου. Λόγω όμως του αέρα υπάρχει φόβος να ξεφύγει και να πάει στο δάσος.

Κοντά στους πυροσβέστες είναι ο υπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός της πυροσβεστικής και ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Λουκάς.

Το oncamera.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο και διαβάστε και ακούστε τι μας είπε:

Δήμαρχος Λαυρίου: Δημήτης Λουκάς:

- Δήμαρχε, πείτε μας λίγα λόγια για τη φωτιά

-Κοιτάξτε εδώ γίνεται ακόμη μάχη με τη φωτιά, με τα εναέρια μέσα και τα επίγεια, είναι και ο ίδιος ο αρχηγός της υπηρεσίας εδώ μαζί με τοκ κύριο Χαρδαλιά.
Γίνεται ένας καλός συντονισμός, η φωτιά είναι μέσα στο χώρο του εργοστασίου που είναι πευκόφυτος και που τώρα καίγεται με αργό ρυθμό.
Η ανησιχία μας είναι μήπως μας ξεφύγει από τον αέρα που είναι βορειοδυτικός, προς το Σούνιο και έχουμε κάνει εκκένωση των οικισμών Αγριλέζα, Αγ. Γεράσιμο και κάνουμε εκκένωση και στην κατασκήνωση «Ξένοιαστο Μελίσσι» που έχει 600 παιδιά, έχουμε στείλει και λεωφορεία να πάρουν τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι με όλη αυτή τη βοήθεια που έχουμε να περιοριστεί και να σταματήσει εδώ.

- Η γνώμη σας είναι ότι θα τεθεί γρήγορα υπο έλεγχο;

- Κοιτάξτε, τώρα ο αέρας έχει αυξηθεί και είναι γύρω στα 4 μποφόρ, πιστεύω ότι αν συνεχιστεί έτσι όπως πάει, θα την κρατήσουμε.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Σχετικά Άρθρα

Please publish modules in offcanvas position.