Αναδρομικά: Πιθανή η καταβολή τους μέσα στον Σεπτέμβριο

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 16:17
Κατηγορία Ελλάδα
Αναδρομικά: Πιθανή η καταβολή τους μέσα στον Σεπτέμβριο
|| || ||

Πιθανή η καταβολή των αναδρομικών μέσα στον Σεπτέμβριο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Στην προσπάθεια ανάσχεσης των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από τον Ιούλιο.

Ενίσχυση προς την πραγματική οικονομία θεωρείται και η έναρξη της καταβολής των αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ από συντάξεις σε 900 χιλιάδες δικαιούχους του ιδιωτικού και περίπου 500.000 του δημοσίου τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή καταβάλλεται προσπάθεια οι εκταμιεύσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο. Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή τακτική συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, αφού θα πρέπει να προηγηθεί μια κοινή υπουργική απόφαση που θα ορίζει τους όρους και τις διαδικασίες καταβολής των ποσών στους συνταξιούχους.

Μέτρο ανακούφισης μπορεί να θεωρηθεί και η ρύθμιση σε 12 άτοκες ή 24 δόσεις με επιτόκιο έως και 2,5% για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αναβληθεί μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Η νέα αυτή ρύθμιση αναμένεται να αρχίσει να τρέχει από τις αρχές Οκτωβρίου και οι δόσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις αρχές του 2021.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να πάει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.