Αναδίπλωση Γαβρόγλου για το στερεότυπο «οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική»

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 17:01
Κατηγορία Ελλάδα
Αναδίπλωση Γαβρόγλου για το στερεότυπο «οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική»
|| || ||

Διευκρινίσεις με δεύτερη ανάρτηση από τον Κώστα Γαβρόγλου μετά «το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Σε διορθωτική - επεξηγηματική ανάρτηση προχώρησε ο Κώστας Γαβρόγλου μετά την αρχική και προσβλητική αναφορά του ότι «οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Η πρώτη του ανάρτηση που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσε το «στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική» με αφορμή τις μαθηματικές αλχημείες της Νίκης Κεραμέως και τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις των σχολείων.

Ειδικότερα στην πρώτη του ανάρτηση ο πρώην υπουργός έγραψε:

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά.
Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική.
Ψιλά γράμματα θα πείτε.
Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως.

και επανήλθε μιλώντας για παρεξήγηση:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο.
Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!
Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.