Πάτρα: Η ασφυξία και το μόνιτορ των παλμών της Τζωρτζίνας

Σε μία ακόμη ανάρτηση που θα συζητηθεί σε ότι αφορά στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής ο οποίος έχει πει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, δημοσίευσε κάποιες ιατρικές παραμέτρους που σχετίζονται με την ασφυξία.

Η φωτογραφία από το μόνιτορ

Μάλιστα ζητά τα στοιχεία που δημοσιεύει να τεθούν υπόψιν των συναδέλφων του που χειρίζονται την φωτογραφία από το μόνιτορ που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα.

Στην ανάρτηση του αναφέρει:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG)
Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση.
Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης.»

Η μυστηριώδης βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη Τζωρτζίνα όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο δεν είχαν καταγράψει ποτέ πτωτική πορεία στους καρδιακούς παλμούς του νεαρού κοριτσιού.

«Ποτέ δεν παρουσίαζε αυτή την εικόνα, αυτή την καθοδική πορεία, τη βραδυκαρδία και ξαφνική ταχυκαρδία» ανέφεραν γιατροί, συμπληρώνοντας πως «οι σχετικές καταγραφές ήταν ευθεία γραμμή με πρόσκαιρες καμπυλώσεις».

in.gr