Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για τα πυρόπληκτα ζώα

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για τα πυρόπληκτα ζώα

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για τα πυρόπληκτα ζώα

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα, στη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Πεντέλη.

Κάθε ζωή έχει αξία.

«Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice, σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», σημειώνει η Ειδική Γραμματεία.

Και προσθέτει ότι «ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες».

Εκεί θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν, όπως ενημερώνει η Γραμματεία, ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

«Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε, λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 213-1364935», αναφέρει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Συγκλονιστικό βίντεο: Εθελοντής με γυμνά χέρια σώζει μεγαλόσωμο σκύλο, πηδώντας φράχτη

Στις αυλές των σπιτιών στο Ντράφι έχουν φτάσει οι φλόγες, ενώ εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης.

Το Ντράφι έχει εκκενωθεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται εθελοντές και σώζουν ζώα που είναι αβοήθητα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Alpha, εθελοντής στο Ντράφι άκουσε γαβγίσματα και πήδηξε τον φράχτη. Με τα χέρια του σήκωσε ένα μεγαλόσωμο σκύλο από τον φράχτη και τον έδωσε σε έναν πυροσβέστη στην άλλη πλευρά.

Ο εθελοντής πήδηξε εκ νέου και πήρε αγκαλιά τον σκύλο και έτρεξε γιατί η κατοικία απειλείται από τις φλόγες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…