Nέα δολοφονία στο Περιστέρι με θύμα 17χρονο κορίτσι

Nέα δολοφονία στο Περιστέρι με θύμα 17χρονο κορίτσι

Nέα δολοφονία στο Περιστέρι με θύμα 17χρονο κορίτσι

Αποτροπιασμό προκαλούν τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση της 17χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε από την μητέρα της και την αδελφή της στο κρεβάτι της ημίγυμνη, έχοντας μώλωπες στο κορμί της. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο…

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της, οι δύο γυναίκες εντόπισαν την Αστυνομία, ενώ οι Αρχές αναζητούν τον σύντροφό της, ο οποίος θεωρείται ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Το χρονικό της νέα δολοφονίας

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν στο σπίτι της οδού Αραχώβης επέστρεψαν η μητέρα και η αδερφή της 17χρονης.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, την άτυχη κοπέλα την εντόπισαν νεκρή στο κρεβάτι της, ενώ δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στη ΓΑΔΑ δύο άτομα καθώς φέρονται να γνωρίζουν για το περιστατικό.

Γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Μία μαύρη λίστα που δεν έχει τελειωμό

Μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα σημειώθηκαν δύο -και πιθανότατα τρεις- γυναικοκτονίες, με την ματωμένη λίστα να αυξάνεται διαρκώς…

Η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη τόνισε στο MEGA πως οι γυναικοκτονίες είναι ένα θέμα πιο επίκαιρο ποτέ στη χώρα μας, ενώ υπάρχει καταγεγραμμένη αύξηση των δολοφονιών με θύματα γυναίκες, το οποίο δεν είναι δυνατόν να υποτιμηθεί.

«Το έγκλημα που έχει να κάνει με την ενδοοικογενειακή βία είναι το έγκλημα που φτάνει λιγότερο στα δικαστήρια. Ο λόγος; Επειδή κρύβει ντροπή και ενοχή», δήλωσε.

«Ζήλεια και αγάπη δεν πάνε μαζί»

Σύμφωνα με την ίδια, η ζήλεια προς τον/την σύντροφο κρύβει μία μεγάλη παγίδα:

«Εάν ένα νέο κορίτσι έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι και δεν έχει νιώσει προσοχή, λαμβάνει την ζήλεια ως ενδιαφέρον. Έρχονται και μου λένε με αθώο τρόπο «με ζηλεύει, επειδή με αγαπάει». Ζήλεια και αγάπη δεν πάνε μαζί», είπε, τονίζοντας πως αναφέρεται στην παθολογική ζήλεια. «Όταν αρχίσει ο έλεγχος πρέπει να μας χτυπήσει ένα μεγάλο καμπανάκι».

«Να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία»

Ως ένα εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε τις γυναικοκτονίες η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η οποία υπογράμμισε πως θα πρέπει να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα.

«Η γυναικοκτονία είναι ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αναγνώριση του όρου, γιατί πρόκειται να αναδείξουεμ το φαινόμενο θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε», δήλωσε.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης δημιουργεί ένα δίκτυο ασφαλείας για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σε προληπτικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει αποτροπή. Από τη στιγμή που υπάρχει μία διακστική απόφαση που απαγορεύει την προσέγγιση του θύματος από τον δράστη θα πρέπει να τηρείται. Εάν δεν συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές που θα λειτουργούν αποτρεπτικά».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, την τελευταία τριετία έχουν γίνει κοινωνικές δράσεις από την πολιτεία, συμβουλευτικά κέντρα με ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες για την παροχή υποστήριξης των θυμάτων, ενώ τα αστυνομικά τμήματα έχουν στελεχωθεί με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα θύματα κακοποίησης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…