Τα ΚΤΕΛ ”έκοψαν” την έκπτωση 50% των μαθητικών καρτών Ραφήνας, Πικερμίου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 10:29
Κατηγορία Ελλάδα
Τα ΚΤΕΛ ”έκοψαν” την έκπτωση 50% των μαθητικών καρτών Ραφήνας, Πικερμίου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου
|| || ||

Απαράδεκτη Συμπεριφορά της ΚΤΕΛ Αττικής, στα Παιδιά Μας «Κόβουν» την μαθητική εκπτωτική κάρτα.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ , ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απαράδεκτη Συμπεριφορά της ΚΤΕΛ Αττικής, στα Παιδιά Μας «Κόβουν» την μαθητική εκπτωτική κάρτα

Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες,

Ήδη θα το έχετε αντιληφθεί, φέτος δεν έχουν λάβει τα παιδιά μας την μαθητική εκπτωτική κάρτα 50% για τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ Αττικής, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, επικοινωνήσαμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου με την Διοίκηση της εταιρείας ΚΤΕΛ Αττικής, για να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι σχετικές διαδικασίες και να παραλάβουν όλα τα παιδιά τις κάρτες τους, πριν την λήξη της κάρτας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (30/09/2020).

Στείλαμε δείγμα της φετινής κάρτας (όπως γίνεται κάθε χρόνο), στις 04 Σεπτεμβρίου 2020, στην οποία όπως πάντα, φαίνεται το ποσοστό της έκπτωσης 50%. Στην συνέχεια στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, είχαμε την έγκριση από μέρους της Διοίκησης, με την προτροπή «ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ». Προχωρώντας οι διαδικασίες για την έκδοση των φετινών καρτών και με αφορμή μια επικοινωνία μας με την ΚΤΕΛ Αττικής ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ μετά, στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, μείναμε έκπληκτοι όταν μας είπαν ότι τελικά δεν «πέρασε» από το ΔΣ η έγκριση για το 50% και ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ να το μειώσουν φέτος στο 25%.

Μέχρι σήμερα και έχοντας προσπαθήσει πάρα πολλές φορές, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με την ΚΤΕΛ Αττικής. Ίσως ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ότι και το 25% είναι πολύ και να το «πήραν» πίσω ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά. Δεν πιστεύουμε ότι η Διοίκηση της ΚΤΕΛ Αττικής θεωρεί ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων παιδιών της περιοχής μας.

Αν πιστεύει το ΔΣ της ΚΤΕΛ Αττικής κάτι τέτοιο, θα ήταν «τίμιο» να βγει και να το πει δημοσίως και όχι άλλα να λέει και άλλα να κάνει, παίζοντας «κρυφτούλι» τόσο καιρό. Αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει, ούτε στο μέγεθος, ούτε στο κύρος της εταιρείας.

Μάλιστα λόγω του ότι τα ποσά τα οποία κάνει έκπτωση στα τιμολόγιά της η ΚΤΕΛ (ΑΜΕΑ, Πολυτέκνων, Φοιτητικό κ.α.) ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (δηλαδή από εμάς), ζητάμε ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ στο συγκεκριμένο θέμα, της έκπτωσης 50% στο μαθητικό εισιτήριο.

Από την άλλη έχουμε την ανυπαρξία των Δημοτικών Αρχών, οι οποίες ενώ έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, με εξαίρεση πιθανά, κάποια «τυπικά» τηλεφωνήματα.

Η στάση αυτή των Δημοτικών Αρχών δείχνει δύο πράγματα, ή ότι συμφωνούν με την «πολιτική» που θέλει να εφαρμόσει η ΚΤΕΛ Αττικής στην περιοχή ή ότι αδιαφορούν για τους Γονείς και τα Παιδιά της περιοχής μας. Θα πρέπει να μας πουν τι από τα δύο ισχύει.

Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πιέσουν την ΚΤΕΛ Αττικής προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να δώσουν άμεση λύση στην μετακίνηση των Παιδιών τουλάχιστον εντός του Δήμου που είναι υπεύθυνοι.

Μην αντιμετωπίζετε τα Παιδιά Μας, σαν ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Όταν το 2016 οι Ενώσεις Γονέων της Ανατολικής Αττικής αιτήθηκαν στην ΚΤΕΛ Αττικής μαθητική έκπτωση 50%, ήταν για πολύ συγκεκριμένους οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Λόγοι που την παρούσα χρονική στιγμή, όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά καθημερινά χειροτερεύουν.

Εκπροσωπώντας χιλιάδες Γονείς & Παιδιά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την πίεση μας προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο να πετύχουμε την διατήρηση της έκπτωσης 50% στο μαθητικό εισιτήριο των παιδιών μας.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Για τα ΔΣ με εκτίμηση

Ψαρομμάτης Γεώργιος Γιάννου Νατάσα Κυριακούλια

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.