Απολύουν προσωπικό από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας υποστηρίζουν οι επικουρικοί στα Ιδρύματα

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 12:06
Κατηγορία Ελλάδα
Απολύουν προσωπικό από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας υποστηρίζουν οι επικουρικοί στα Ιδρύματα
|| || ||

Πανελλαδική Επιτροπή των επικουρικών εργαζομένων στα Ιδρύματα και δομές της χώρας: «Απολύουν προσωπικό από τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Την αγανάκτησή και την αγωνία τους εκφράζουν οι Επικουρικοί εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι οποίοι όπως καταγγέλλουν σε λίγες ημέρες θα μείνουν στον δρόμο.

Όπως αναφέρουν εργάζονται σε Θεραπευτήρια – Γηροκομεία, Κέντρα φιλοξενίας ΑμεΑ και εγκαταλελειμμένων παιδιών, " συνεχόμενα χωρίς μέρα κενό, οι παλιότεροι συνάδελφοι για 6 χρόνια, από το 2014. Καλύπτουμε τραγικά κενά σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θέσεις νευραλγικές για την προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. Όλα αυτά τα χρόνια, 300 εργαζόμενοι, παλέψαμε για να μη βρεθούμε στο δρόμο (κάποιοι απλήρωτοι επί μήνες), για να κρατήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δουλειά. Διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου. Δουλέψαμε με το άγχος της ημερομηνίας λήξης, από παράταση σε παράταση και πάλι από την αρχή.»

«Ακούσαμε επίσημες ευχαριστίες και χειροκροτηθήκαμε γιατί γίναμε «ασπίδα ζωής» αυτών των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας από τον Κορωνοϊό". Ωστόσο την ίδια ώρα το Υπουργείο Εργασίας, όπως καταγγέλλουν θέλοντας να ξεμπερδέψει με τους συμβασιούχους επικουρικούς, εκδίδοντας μια προκήρυξη (7Κ/2019) "η οποία άφησε εξ αρχής έξω συναδέλφους λόγω μειωμένων θέσεων, και θα αφήσει και άλλους με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων" . Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, και όχι πέραν της 31.12.2020. Από μέρα σε μέρα η έκδοση των προσωρινών πινάκων από τον ΑΣΕΠ θα σημάνει ξαφνικό θάνατο για όσους δεν είναι μέσα και θα αφήσει τα Κέντρα Πρόνοιας χωρίς έμπειρο προσωπικό. "Στο δρόμο, μέσα σε μια μέρα, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς!!!»

Θα λογοδοτήσει το Υπουργείο στους περιθαλπόμενους; στις οικογένειές μας; Δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική Πρόνοιας που ασκείται από την κυβέρνηση, σε βάρος των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού!!! ", αναφέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν :

- Παράταση των συμβάσεών. Τα ¨νομικά κωλύματα¨ που επικαλείται το Υπουργείο ξεπεράστηκαν, όπως δείχνει η ετήσια παράταση των επικουρικών στα Νοσοκομεία και των εργαζομένων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
- Να απεμπλακεί η παράταση των συμβάσεών από τα προσωρινά αποτελέσματα της 7Κ/2019 ( έγινε ήδη στην 2Κ/2019 του Υγείας και στο Βοήθεια στο Σπίτι)
- Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό, Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, οριστικό τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων εργαζόμενων.
- τη λήψη πρωτοβουλιών.

Πηγή:dikaiologitika .gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.