Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 14χρονος μαθητής - Χειροκροτήματα στην Ευελπίδων

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:48
Κατηγορία Ελλάδα
Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 14χρονος μαθητής - Χειροκροτήματα στην Ευελπίδων
|| || ||

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής μετά την απολογία του στον ανακριτή. Οι συμμαθητές του αλλά και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Ο 14χρονος Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Ο δήμος Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, είχαν ζητήσει την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Παράλληλα αντιδράσεις είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο μαθητής παρέμεινε για τρία βράδια στη ΓΑΔΑ, χωρίς να μπορεί να δει ούτε τους γονείς του.

Όλοι ελεύθεροι

Εκτός από τον 14χρονο, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις μαθητές που κρατούνταν από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ και σήμερα οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Ο ανακριτής έκρινε πως πρέπει οι ανήλικοι να αφεθούν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Οι μαθητές συνελήφθησαν αφού συμμετείχαν το συλλαλητήριο στις 15 Οκτωβρίου. Η αστυνομία υποστηρίζει πως πετούσαν πέτρες και μολότοφ.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε πλήθος κόσμου για να συμπαρασταθεί στους ανήλικους.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.