Καστοριά: Σύλληψη αλλοδαπής για απάτη σε βάρος ηλικιωμένων – Με τη μέθοδο του τροχαίου

Σύλληψη αλλοδαπής για απάτη σε βάρος ηλικιωμένων.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις περιπτώσεις απάτης με τη μέθοδο του τροχαίου σε βάρος ηλικιωμένων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς και να ταυτοποιήσουν την αλλοδαπή που εισέπραττε χρήματα και τιμαλφή για λογαριασμό της σπείρας.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν ένας 78χρονος παρέδωσε σε μια άγνωστη γυναίκα το ποσό των 550 ευρώ, δυο χρυσές λίρες και διάφορα κοσμήματα.

Νωρίτερα, του είχε τηλεφωνήσει ένας άνδρας που συστήθηκε ως γιατρός και τον έπεισε ότι ένα συγγενικό του πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία απαιτούνταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 46χρονης αλλοδαπής, που είχε παραλάβει τα χρήματα και τα τιμαλφή. Στην πορεία της προανάκρισης, εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Καστοριά, μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα. Στη μία, τα μέλη της σπείρας έπεισαν μια 87χρονη να τους δώσει 5.000 ευρώ, ενώ στην άλλη δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 78χρονη από την οποία ζήτησαν 10.000 ευρώ καθώς κατάλαβε την απάτη.

Σε βάρος της 46χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά εξακολούθηση και συναυτουργία στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς και εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη ταυτοποίηση τουλάχιστον άλλων τριών μελών της οργάνωσης, δυο ανδρών και μίας γυναίκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.