Λάρισα: Ηλεκτρονική κομπίνα με λεία 33.000 ευρώ

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 13:15
Κατηγορία Ελλάδα
Λάρισα: Ηλεκτρονική κομπίνα με λεία 33.000 ευρώ
|| || ||

 Ηλεκτρονική κομπίνα με λεία 33.000 ευρώ από άγνωστους χάκερ στη Λάρισα.

Οι άγνωστοι χάκερ κατόρθωσαν να διεισδύσουν στα e-mail που αντάλλασσε με μια εταιρεία στην Ιταλία για την αγορά μηχανημάτων τροφίμων και να βάλουν στο χέρι τα χρήματα της πληρωμής…

Το ιστορικό

Ο επιχειρηματίας άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με τους Ιταλούς που συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία, χωρίς να φαντάζεται ότι τα μηνύματά του υποκλέπτονταν από τους «πειρατές» του διαδικτύου.

Όταν τον Οκτώβριο ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά των μηχανημάτων έναντι 33.300 ευρώ, οι χάκερ παρενέβησαν στην εταιρική αλληλογραφία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Έτσι, παριστάνοντας τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρείας, έστειλαν στον 61χρονο τους αριθμούς δύο τραπεζικών λογαριασμών για να καταθέσει τα χρήματα, τα οποία διαπιστώθηκε αργότερα ότι κατέληξαν σε μια τράπεζα της… Ισπανίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, οι δράστες παρενέβησαν με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» (Business e-mail Compromise) στο εταιρικό e-mail, προσθέτοντας ένα σημείο στίξης ή ένα επιπλέον γράμμα που δεν γινόταν αντιληπτό, καταφέρνοντας έτσι να παραπλανήσουν τον άτυχο επιχειρηματία! Ο 61χρονος κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια Λάρισας, που διερευνά την υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.