Απαγορεύονται οι ουρές πελατών μέσα και έξω από τα καταστήματα εστίασης

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 11:03
Κατηγορία Ελλάδα
Απαγορεύονται οι ουρές πελατών μέσα και έξω από τα καταστήματα εστίασης
|| || ||

Τα συνεχιζόμενα φαινόμενα συγχρωτισμού στην αγορά και στους χώρους εστίασης έφεραν αυστηροποίηση των μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε η παραμονή των πελατών στον εξωτερικό και στον εσωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης, με σκοπό να περιοριστούν οι ουρές και ο συνωστισμός αρκετών ανθρώπων σε μικρούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή, ισχύει και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»), αλλά και για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – δηλαδή στο«κόκκινο».

Ειδικότερα, τροποποιείται με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

Πλέον αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών», όπως αναφέρεται στο in.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.