Αντικεραυνική προστασία για το πρώτο γυμνάσιο Νέας Μάκρης

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 14:52
Κατηγορία Ελλάδα
Αντικεραυνική προστασία για το πρώτο γυμνάσιο Νέας Μάκρης Αντικεραυνική προστασία για το πρώτο γυμνάσιο Νέας Μάκρης Αντικεραυνική προστασία για το πρώτο γυμνάσιο Νέας Μάκρης
|||| |||| ||||

Νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα Νικηφόρος Μπατζές ενημέρωσε με προσωπική του ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα, για τις εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Ν.Μάκρης.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα έγραψε στην προσωπική του ανάρτηση:

«Άραγε έγινε ποτέ έλεγχος αν είναι λειτουργικό το αλεξικέραυνο του σχολείου και σε τι κατάσταση βρίσκεται;;;

Για πρώτη φορά από κατασκευής του σχολείου ξεκινά σήμερα μεγάλης κλίμακας συντήρηση - αναβάθμιση - επισκευή του αλεξικέραυνου του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης η οποία θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες!!!
Όταν τα ΘΑ σταματάνε και ξεκινάνε οι πράξεις!!!
Όταν γίνονται πράγματα ουσίας και όχι για το θεαθήναι!
Αγαπητοί δημότες και δημότισσες του Δήμου Μαραθώνα, από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε να σας εκπροσωπήσω ως δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα δίνω καθημερινά όλο μου τον εαυτό με χαρά για να γίνονται πράγματα ουσίας και να υπάρξει πραγματική βελτίωση στους τομείς που έχω αναλάβει. Τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Δημάρχου μας κυρίου Στέργιου Τσίρκα "Τα πάντα για τα σχολεία μας" και έχοντας πάντα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του, ύστερα από προσωπικές ενέργειες ελέγχθηκε λεπτομερώς το αλεξικέραυνο του σχολείου από ειδικευμένο στην αντικεραυνική προστασία ηλεκτρολόγο μηχανολόγο μηχανικό για να διαπιστωθεί αν είναι λειτουργικό και σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά από 27 χρόνια!?
Δυστυχώς η κατάσταση που βρήκαμε ήταν τραγικά απελπιστική. Το 1ο Γυμνάσιο διαθέτει αλεξικέραυνο τύπου κλωβού το οποίο δεν τηρεί της προδιαγραφές και δεν έχει καμία ακίδα σύλληψης κεραυνού. Σε όποιο σημείο έχει διακλάδωση είναι στριμμένοι οι χαλκοί μεταξύ τους χωρίς διακλαδωτήρα .Τα στηρίγματα που συγκρατούν το χαλκό σε όλη τη διαδρομή της στέγης είναι σιδερένια ,δηλαδή από υλικό που απαγορεύεται βάσει πρότυπου να έρθει σε επαφή με το χαλκό. Αυτή τη στιγμή όλα τα στηρίγματα έχουν υποστεί χημική διάβρωση (ηλεκτρόλυση) και πρέπει να αντικατασταθούν με αντίστοιχα χάλκινα στηρίγματα. Στην ταράτσα του σχολείου υπάρχει κεραία μετεωρολογικού σταθμού η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το αλεξικέραυνο με αποτέλεσμα να αποτελούν πόλο έλξης κεραυνών.
Θα το διαπιστώσετε βλέποντας και το φωτογραφικό υλικό!!!
Η παραπάνω διαπιστώσεις έγιναν από την
IQelectric αντικεραυνική προστασία αλεξικέραυνα η οποία έκανε και τον έλεγχο - συντήρηση - επισκευή.
Ως πρόεδρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Μαραθώνα κύριο μέλημα μου είναι η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών - μαθητριών καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού!!!
Τίποτα δεν μένει στην τύχη!!!
Δεν σταματάμε ποτέ να εργαζόμαστε και σχεδιάζουμε πως θα αναβαθμίσουμε πραγματικά τα σχολεία μας!!!!
Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την ασφάλεια των παιδιών μας.
Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολείων μας .
Στεκόμαστε δίπλα στα σχολεία και τους μαθητές μας και προσπαθούμε να δίνουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν.
Η συνέχεια θα είναι καταιγιστική!!!»
 
Νικηφόρος Μπατζές
Δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα
Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαραθώνα (Γυμνάσια-Λύκεια)
Πολιτικός Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Μαραθώνα
Αντιπρόεδρος Δημοτικού θεάτρου Μαραθώνα

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.