Επίβλεψη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα «Βρυσάκι» στον Άγιο Στέφανο Δήμου Διονύσου

Επίβλεψη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα «Βρυσάκι» στον Άγιο Στέφανο Δήμου Διονύσου. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και είναι συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε θέσει ως βασική μας προτεραιότητα την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και στην προστασία της περιουσίας τους»

Για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων και της διευθέτησης του ρέματος «Βρυσάκι» της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δήμου Διονύσου ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο της Περιοχής Γ. Καλαφατέλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο  Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Ι. Ασπρουλάκη, πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο που υλοποιούνται τα έργα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.980.000 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 4 μηνών. Το έργο έχει 12 χιλιόμετρα περίπου αγωγούς ομβρίων και καλύπτει 2.700 στρέμματα.  

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Προτεραιότητά μας είναι η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα Περιφερειάρχη ζήτησα από τους Δημάρχους της Αττικής στις προτεραιότητές τους να τεθούν έργα που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση και στην υλοποίηση έργων απορροής ομβρίων υδάτων. Σήμερα βρισκόμαστε στο δήμο Διόνυσου, σε ένα σημείο στο οποίο επί σειρά ετών υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ασφαλείας για τους κατοίκους.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που η προσπάθειά που έχουμε ξεκινήσει αποδίδει καρπούς. Με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη συνεργαζόμαστε στενά, τόσο σε θέματα που αφορούν θεομηνίες, όσο και σε θέματα που αφορούν έργα υποδομών. Τα έργα υλοποιούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τα στελέχη της Περιφέρειας.  Όλοι μαζί θα φτιάξουμε μία άλλη Αττική. Την Αττική της ασφάλειας, της υγείας. Την  “πράσινη” Αττική μας».

Ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, καθώς και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση ταχείας ολοκλήρωσης του έργου, δηλώνοντας τα εξής:

«Θέλω να απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για το έμπρακτο και διαρκές ενδιαφέρον του αναφορικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας, συμπεριλαμβανομένου και του αντιπλημμυρικού έργου στο Βρυσάκι στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου. Το συγκεκριμένο έργο μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις πλημμύρες, στις περιουσίες των συμπολιτών μας, διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα την προστασία ανθρώπινων ζωών. Όλοι είδαμε τι συνέβη πρόσφατα με τη «Μήδεια» στο Δήμο μας, κάτι που μας υποχρεώνει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια δημιουργούμε μία αποτελεσματική ασπίδα προστασίας με αντιπλημμυρικά έργα υποδομής, που μειώνουν τις δυσμενείς συνέπειες των φυσικών καταστροφών. Να ευχαριστήσω ακόμη τους Αντιπεριφερειάρχες Θ. Αυγερινό και Ν. Πέππα, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και όλα τα στελέχη της Περιφέρειας που συνεργάζονται εύρυθμα με τα στελέχη και τις υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου, με κοινή στόχευση την παραγωγή έργου προς όφελος των πολιτών».