«Τι θα κάνω μετά το Λύκειο;» – Απαντήσεις φιλοδοξεί να δώσει η «ΠΥΞΙΔΑ»

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 09:03
Κατηγορία Ελλάδα
Ετικέτες
«Τι θα κάνω μετά το Λύκειο;» – Απαντήσεις φιλοδοξεί να δώσει η «ΠΥΞΙΔΑ»
|| || ||

Απαντήσεις σε τέτοιους προβληματισμούς και όχι μόνο, φιλοδοξεί να δώσει η «ΠΥΞΙΔΑ», η νέα δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία παραμένει σε ανοιχτή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστούν σε 14 ενότητες, 46 επαγγέλματα με ισάριθμους ομιλητές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές μας για:

• Τα βασικά χαρακτηριστικά του επαγγέλματός τους.

• Τα κίνητρα και τα ερεθίσματα που είχαν οι ίδιοι κατά την εφηβική τους ηλικία.

• Την καθημερινότητά τους με τις δυσκολίες και τις δημιουργικές τους δράσεις.

• Τις πιθανότερες και καλύτερες διαδρομές εξέλιξης.

• Τις σύγχρονες τάσεις και τις επιδράσεις των τεχνολογικών και άλλων εξελίξεων στο μέλλον του επαγγέλματός τους.

Η διάρκεια των webinars θα είναι 30 λεπτά, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 19 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: www.pste.gov.gr/education. 

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση με τον κατάλογο των ομιλητών και με τις τεχνικές πληροφορίες.

Έγκυρη ενημέρωση πάνω σε βασικά επαγγελματικά μονοπάτια

«Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, τα παιδιά μας καλούνται να πάρουν δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Η “ΠΥΞΙΔΑ”, η νέα δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τη σκέψη των παιδιών, αλλά και των γονέων. Προσφέρει έγκυρη ενημέρωση πάνω σε βασικά επαγγελματικά μονοπάτια, μέσα από την αυθεντική εμπειρία ανθρώπων που τα διανύουν με επαγγελματικό ήθος και επιτυχία.

» Απευθύνομαι σε κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή, να επιλέξει επαγγέλματα της αρεσκείας του και να παρακολουθήσει τα αντίστοιχα webinars. Είμαι σίγουρος ότι θα βγείτε από αυτά πιο πλήρεις, με πιο καθαρή σκέψη και πιο έτοιμοι για τα επόμενα σημαντικά σας βήματα, σε επαγγέλματα που θα σας προσφέρουν όχι μόνο τον βιοπορισμό, αλλά και ψυχική ικανοποίηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία – καινοτομία των ηλεκτρονικών σεμιναρίων αγωγής επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας φέρνει τους μαθητές/τριες μας σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τους ανθρώπους των επαγγελμάτων. Η παρακολούθηση των επαγγελματικών ενοτήτων των σεμιναρίων είναι μια καλή εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα ερεθίσματα θα συμβάλλει στην διαμόρφωση των απόψεων επί των επαγγελμάτων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών.»

Η πρώτη μας σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η αρχή στο ταξίδι της εξειδικευμένης μόρφωσης και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Το ταξίδι της ζωής το προσδιορίζει η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και μας καθοδηγεί πολλές φορές στην επιλογή νέων γνώσεων και επαγγελματικών δράσεων προσαρμοζόμενοι στον εκσυγχρονισμό ,το παρόν και το μέλλον. Αυτή είναι η ομορφιά της ζωής. »

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες ομιλητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

in.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.