Πάτρα: Ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 13:07
Κατηγορία Ελλάδα
Πάτρα: Ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο
|| || ||

Ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, σε κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, το οποίο βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού.

«Είναι όλα έτοιμα και ξεκινάει η λειτουργία του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της πόλης» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε την τελική αυτοψία στο κτήριο.

Όπως εξήγησε, την Πέμπτη θα λειτουργήσουν οι οκτώ πρώτες εμβολιαστικές γραμμές και την προσεχή Δευτέρα οι υπόλοιπες οκτώ γραμμές, όπως αναφέρει το in.gr

Παράλληλα, ανέφερε ότι το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, στο Μαρούσι, στο Περιστέρι, στο Ελληνικό και στη Θεσσαλονίκη, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν 412 εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή τη διενέργεια 1.650 εμβολιασμών την ώρα και 22.000 την ημέρα.

«Σήμερα έχουμε φθάσει τους 2.252.569 εμβολιασμούς και δύο στους τρεις έχουν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση, ενώ ένας στους τρεις έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών, τόνισε ότι «στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον Μάιο τους 4 εκατ. εμβολιασμούς και, αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις παραδόσεις των εμβολίων, θα προσεγγίσουμε στα τέλη Ιουνίου τους 6 εκατ. εμβολιασμούς».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.