Τα μέτρα της Πρωτομαγιάς - Αυξημένα για Ανατολική Αττική

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 10:56
Κατηγορία Ελλάδα
Τα μέτρα της Πρωτομαγιάς - Αυξημένα για Ανατολική Αττική
|| || ||

Κρίσιμο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και την Πολιτική Προστασία το τριήμερο της Πρωτομαγιάς για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Και αυτό διότι θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχεία, λίγο πριν την έναρξη της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας θα θυμίσουν εκείνα που ελήφθησαν την περίοδο του Πάσχα. Γι’ αυτό και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία του σχεδίου που θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία «Δεν πιάνουμε φέτος τον Μάη». Βασικό κομμάτι του σχεδιασμό αφορά στο «σφράγισμα» των διοδίων και όλων των παράδρομων των Εθνικών Οδών. Όπως έγινε και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, κανένα όχημα δεν θα διέρχεται από τους σταθμούς διοδίων χωρίς έλεγχο.

Στόχος  είναι να περιοριστούν και οι άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου πολλοί έχουν εξοχικές ή παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε άλση, παραλίες και άλλα μέρη πιθανών συναθροίσεων.

Στο τραπέζι βρίσκεται και πάλι το ενδεχόμενο λήψης μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας όπως αυτά που ζήσαμε το τριήμερο του Πάσχα, δηλαδή πιο «τσουχτερά» πρόστιμα για μετακίνηση ακόμη και στην ίδια περιφερειακή ενότητα και εξονυχιστικός έλεγχος των μετακινήσεων τύπου «Β4» που αφορούν παροχή βοήθειας σε άτομο.

Αστυνομικός «κλοιός»

Το βάρος θα πέσει σε περιοχές όπως Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο κ.ά. όπου θα υπάρχουν δεκάδες μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, ενώ ιδιαίτερα εμφανής θα είναι και η παρουσία περιπολικών και μηχανών σε κομβικά σημεία που οδηγούν προς τα Μεσόγεια. Σε «κλοιό» θα τεθούν επίσης Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.

 Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς (παράδρομους και παλαιές), Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά.

Εκτός αυτού, περιπολίες θα γίνονται στις πόλεις για την αποφυγή «μαζώξεων» για γλέντια σε αυλές σπιτιών, πυλωτές και ταράτσες. Σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση για συνωστισμό άνω των 10 ατόμων. Πηγές από την Πολιτική Προστασία σημειώνουν ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο τριήμερο θα είναι το πιο κρίσιμο των επόμενων μηνών.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.