Άρση μέτρων: Με μάσκες και βοηθούς επιβατών στα μέσα μεταφοράς

Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 08:25
Κατηγορία Ελλάδα
Άρση μέτρων: Με μάσκες και βοηθούς επιβατών στα μέσα μεταφοράς
|| || ||

Με 300 ειδικούς βοηθούς επιβατών που αναλαμβάνουν εκπαιδευτικό ρόλο για την προσαρμογή στη νέα κανονικότητα των μετακινήσεων, ξεκινούν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες μετά από 55 ημέρες περιορισμένης λειτουργίας.

Η επανεκκίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί βασικό βήμα προκειμένου η κοινωνία να επανέλθει στους ρυθμούς της, ωστόσο η διαχείριση της επιβατικής κίνησης αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, η δημιουργία κενού ανά δύο καθίσματα με ειδική σήμανση απαγόρευσης και η αποφυγή του συγχρωτισμού αποτελούν το βασικό μέλημα των ειδικών βοηθών που ρίχνονται από σήμερα στη μάχη. Πάντως ένα μεγάλο κομμάτι της πρόληψης θα στηριχθεί στην ατομική ευθύνη, όπως επανειλημμένα έχουν τονίσει κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες, καθώς η αστυνόμευση στο σύνολο του συστήματος είναι πρακτικά αδύνατη.

Αυξάνονται τα δρομολόγια τις ώρες αιχμής

Από σήμερα στους δρόμους θα κυκλοφορήσουν πάνω από 1.000 λεωφορεία, ενώ θα αυξηθεί και η συχνότητα των συρμών στα δρομολόγια στο μετρό τις ώρες αιχμής (από 06 έως 10 π.μ και από 3.00 έως τις 6.00 το απόγευμα) ανά 6λεπτο και σε ώρες μη αιχμής ανά 10 λεπτά. Σημειώνεται ωστόσο ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα αποτελέσει ένα είδος πιλότου μέχρι το επιβατικό κοινό να προσαρμοστεί.

Παράλληλα με τα μέτρα διαχείρισης των επιβατών, ο ΟΑΣΑ προγραμματίζει τη διεξαγωγή εκστρατείας επικοινωνίας προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς, αλλά και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ειδικά τις ώρες αιχμής.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.