Αναχωρούν και σήμερα για τα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά – Υποχρεωτική δήλωση υγείας για ταξίδια με πλοίο

Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 09:22
Κατηγορία Ελλάδα
Αναχωρούν και σήμερα για τα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά – Υποχρεωτική δήλωση υγείας για ταξίδια με πλοίο
|| || ||

Την ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν από την επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφοντας την κίνηση. Οι περισσότεροι πολίτες φάνηκαν ενημερωμένοι για τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν μαζί τους. Στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει μαζί του τη δήλωση υγείας, μπορεί να τη συμπληρώσει και επιτόπου στο λιμάνι

in.gr

 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.