Κάλεσμα σε ενημερωτική συνάντηση για τη Μαρίνα Νέας Μάκρης

||

Κάλεσμα σε ανοικτή ενημερωτική συνάντηση απηύθυνε ομάδα ατόμων από τη Νέα Μάκρη, σχετικά με την Μαρίνα στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα:

“Η περιοχή χρειάζεται μια μαρίνα που να υπηρετεί την οικονομία της περιοχής και να εντάσσεται στο περιβάλλον της και τη ζωή της πόλης Φαραωνικό έργο θα βλάψει τις τοπικές επιχειρήσεις απορροφώντας τα έσοδα και αλλοιώνοντας το χαρακτήρα της περιοχής. Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου 2019 μόνο με προφορική ενημέρωση ότι το Υπουργείο προχωρά σε προμελέτη [master plan] για την κατασκευή Λιμένα σκαφών αναψυχής στην Νέα Mάκρη, στην περιοχή Κοράλι, χωρίς άλλα στοιχεία, αποφάσισε η κατασκευή Λιμένα σκαφών αναψυχής, στον Δήμο Μαραθώνος, να γίνει στην θέση του υπάρχοντος λιμενίσκου Νέας Μάκρης (η οποία θα αποτυπώνεται στο master plan)

Από δημοσιεύματα και άλλες πληροφορίες με το master plan της μαρίνας στη Ν. Μάκρη σχεδιάζεται ένα έργο που να περιλαμβάνει πέρα από τις αναγκαίες χερσαίες υποδομές του λιμανιού και πρόσθετες κτιριακές υποδομές όπως 28 μεζονέτες εστιατόρια κλπ για να ενισχυθεί η απόδοση της χερσαίας ζώνης και η βιωσιμότητα της μαρίνας για τον Ιδιωτικό Φορέα ανάδοχο του έργου ΣΔΙΤ. Έτσι θα εκτείνεται σε 360 στρέμματα εντός της θάλασσας.

Αυτό ξεφεύγει από τις ανάγκες ενός τουριστικού λιμανιού που να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει τις ανάγκες της περιοχής και την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεών μας.

Με πρωτοβουλία του Στέλιου Δημητριάδη συναντηθήκαμε συμπολίτες όπου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για ένα σύγχρονο τουριστικό λιμάνι ανοιχτό στη ζωή και την οικονομία της πόλης, σύμφωνο με το χαρακτήρα, το περιβάλλον και το όνομα του Μαραθώνα. Χωρίς όμως βίλες κλπ κατασκευές και δραστηριότητες που το μεγεθύνουν, το αποκόπτουν ή και το εναντιώνουν στην οικονομική ζωή της πόλης.

Ελάτε στην ανοικτή ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 19/2 ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ στην πλατεία Ν. Μάκρης.

Θα παραβρεθεί και θα ενημερώσει σχετικά και δικηγόρος ειδικός στο θέμα.”

 

Η ομάδα πρωτοβουλίας

Αθηναίος, Γιάννης

Βουρλιωτάκης, Αντώνης

Δελαγραμμάτικας, Βασίλης

Δεληβοριάς, Φώτης

Δαμιανού Δέσποινα,

Ζουμπουρλής, Νίκος

Κλωνής, Τάσος

Κούρτης, Γιώργος

Μαγγίνας Μιχάλης Μοσχούλης, Γιάννης

Μπούτσικος, Κώστας

Παπαδόπουλος, Γιώργος

Παππάς, Σπύρος

Παραπανίσιος, Αντώνης

Σοφία, Σιδερή

Τζουμελέα, Βέρα

Χριστοπούλου, Βασιλική

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *