Επιστολή της ΟΛΜΕ για τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας

||

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας έστειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.), σχετικά με τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην τοποθεσία Ζούμπερι. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

“Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Από τις αρχές Νοεμβρίου η Ομοσπονδία σάς έχει απευθύνει επιστολή σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης συγκρότησης και λειτουργίας του ΔΣ των κατασκηνώσεων στην τοποθεσία Ζούμπερι, Δήμου Μαραθώνα. Παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις μας δεν έχετε μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημά μας αυτό. Η ολιγωρία σας αυτή θα δυσχεράνει την λειτουργία των εγκαταστάσεων για την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση αυτή έχει κάνει απαγορευτική την υλοποίηση των προτάσεών μας οι οποίες θα έκαναν αποτελεσματικότερη και ανταποδοτικότερη για τους εκπαιδευτικούς τη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση εκτιμούμε ότι θα λειτουργήσει σε βάρος της δημοσίευσης των προκηρύξεων για προμήθειες και αναθέσεις των αναγκαίων έργων για τη συντήρηση και επισκευή των κατασκηνώσεων με τελικό αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός οικίσκων να παραμείνει μη λειτουργικός και αναξιοποίητος. Υπενθυμίζουμε ότι με τις διαδικασίες που ακολουθεί για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο παραμένει αναξιοποίητο ένα μεγάλο μέρος οικίσκων και δημόσιων χώρων (πάνω από το 40%).

Τονίζουμε ότι για τους εκπαιδευτικούς οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να ολοκληρώνονται πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους ώστε να μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι. Σε διαφορετική περίπτωση ουσιαστικά η συμμετοχή στις κατασκηνώσεις για τους εκπαιδευτικούς ακυρώνεται.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.