Μάτι: Με πολύ αργούς ρυθμούς η αποκατάσταση των σπιτιών ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία

||

Την πολυπλοκότητα της διαδικασίας χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής αφενός και αφετέρου τα εμπόδια που θέτουν οι δημόσιες υπηρεσίες στα ενδιάμεσα βήματα της διαδικασίας, αναδεικνύει η έρευνα της Συντονιστικής Επιτροπής των Κατοίκων στο Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) που διενεργήθηκε με τη μορφή ερωτηματολογίου προς τους πυρόπληκτους.

Σύμφωνα με τη ΣΕΚΜΑ, ο παραπάνω συνδυασμός οδηγεί σταδιακά ένα σημαντικό αριθμό ιδιοκτησιών σε μια εξαιρετικά αργή αποκατάσταση και άλλο ένα σημαντικό αριθμό ιδιοκτησιών σε εκκρεμότητα, με απροσδιόριστο χρονικό πλαίσιο και ορίζοντα για την αποκατάστασή τους. Όπως τονίζεται «η αποκατάσταση των ιδιοκτησιών είναι κομβικής σημασίας για την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους ώστε να επανακάμψουν οι ρημαγμένες γειτονιές και να επανέλθει η ζωή και κανονικότητα στις πυρόπληκτες περιοχές».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ολοκλήρωση του 100% των εργασιών δηλώθηκε μόνο για οκτώ ιδιοκτησίες, χαρακτηρισμένες κίτρινες. Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128), οι οκτώ ιδιοκτησίες στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συνιστούν το 6,3%.

Στο σύνολο όσων υπέβαλαν αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή (128) οι 34 χορηγηθείσες άδειες συνιστούν το 26,6%.

Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.