Δήμος Μαραθώνος: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

O Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΄΄Γρηγόρης Λαμπράκης΄΄ διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τον μεγάλο Ειρηνιστή, Αθλητή, Επιστήμονα Γρηγόρη Λαμπράκη, την Παρασκευή 04.06.2021, στις 7.00 μμ., στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου. Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ενημέρωση του Δήμου Μαραθώνος:
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια της έκθεσης του απόρρητου φάκελου της ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και την παρουσίαση των αιματοβαμμένων του ρούχων, από την ημέρα της δολοφονίας του, στις 27 Μαΐου 1963.
Στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου “Η Δολοφονία του Λαμπράκη και το Παρακράτος”, εκδόσεις Παπαζήση, των Χρήστου Χαλαζία και Γρηγόρη Λαμπράκη (γιού του αείμνηστου αγωνιστή και Προέδρου του ομώνυμου Ιδρύματος).
 
Για τον αείμνηστο Γρηγόρη Λαμπράκη θα μιλήσουν οι κ.κ.:
 
– Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Ν. Δημοκρατίας.
– Πάνος Σκουρολιάκος , Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
– Γιάννης Γκιόκας, Βουλευτής ΚΚΕ.
 
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Χαλαζιάς
 
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο βραβευμένος Έλληνας πεζογράφος, παγκοσμίως γνωστός με το μυθιστόρημά του «Ζ» Βασίλης Βασιλικός.
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τον Βασίλη Λέκκα, την σοπράνο Δώρα Ρούση και τον πιανίστα Θοδωρή Μπρουτζάκη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και πριν από αυτήν, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από την Δημοτική Αρχή και ομάδα Μαραθωνοδρόμων στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη στον Τύμβο του Μαραθώνα.
 
Η εκδήλωση θα καλυφθεί και θα προβληθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15-07-2021
 
Με τιμή,
 
Ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνος
Ευάγγελος Κυπαρίσσης
 
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος
Στέργιος Τσίρκας