Στην αντικατάσταση των φωτιστικών με τεχνολογίας Led προχωρά ο Δήμος Παιανίας

Στην αντικατάσταση των φωτιστικών με τεχνολογίας Led προχωρά ο Δήμος Παιανίας με στόχο την μέγιστη δυνατή οικονομία, ειδικά σε μια περίοδο που το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 189.987,70 ευρώ (με το ΦΠΑ) καλύπτει το σύνολο του δήμου και συγκεκριμένα την Κεντρική πλατεία Παιανίας , το κλειστό γυμναστήριο Παιανίας , τον Άγιο Ιωάννη καμάρθι στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας, το μεγάλο κλειστό γυμναστήριο Γλυκών Νερών , στο μικρό κλειστό γυμναστήριο Γλυκών Νερών , στην οδό Θεσσαλίας τη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών. Επιπλέον πυλωτικά θα αντικατασταθούν 80 συνολικά φωτιστικά σώματα στο δίκτυο Δημοτικού Φωτισμού, 40 σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Οι λαμπτήρες led έχουν πολλαπλάσιο χρόνο ζωής από τους συμβατικούς, μικρότερο κόστος κτήσης και υποπολλαπλάσια κατανάλωση με την ίδια όμως απόδοση, αναφέρει το Δελτίο τύπου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη σύμβαση, ο Ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να συντηρεί δωρεάν το έργο για δώδεκα μήνες από την ολοκλήρωσή του επισκευάζοντας και επιδιορθώνοντας με δικά του μέσα κάθε βλάβη και φθορά που προέρχεται από την συνηθισμένη χρήση.

«Προχωράμε άμεσα στην αντικατάσταση μέρους του δημοτικού φωτισμού με νέο τεχνολογίας led, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και στο αυξημένο κόστος ενέργειας. Επιπλέον, με το έργο επιτυγχάνουμε ομοιομορφία και σωστό φωτισμό σε δημοτικές εγκαταστάσεις αλλά και τους δρόμους της πόλης μας. Σήμερα δαπανώνται χιλιάδες ευρώ κάθε έτος για αντικατάσταση λαμπτήρων με φτωχό όμως αποτέλεσμα, ενώ το γεγονός πως κατά το παρελθόν είχαν επιλεγεί λάθος τύπου φωτιστικά, εκτοξεύει περαιτέρω το κόστος. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε μειώσει το λειτουργικό κόστος βελτιώνοντας την ποιότητα του παρεχόμενου φωτισμού» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.