Περ. Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρου και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

||||

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανακύκλωση που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να γίνει μία νέα πιο «πράσινη αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.

«Παρέχουμε στους Δήμους σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Στην προσπάθεια να κάνουμε την Αττική πιο «πράσινη», είμαστε σύμμαχοι», επισήμανε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στον κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό τους στην προσπάθεια, να περάσει η Αττική σε μία νέα αποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην τελετή παράδοσης παρόντες ήταν και οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Νίκος Πέππας και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης.
Εκ μέρους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος ,ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ”Φίλιππος Καβουνίδης” Γεράσιμος Βουδούρης και ο αντιδήμαρχος καθαριότητος Δημήτρης Κατσουλάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με τον άξιο Δήμαρχο Ε. Μπουρνούς προχωράει προς το μέλλον, σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με υψηλή ταχύτητα. Σήμερα παραδώσαμε εδώ στο Δήμο ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και είμαι σίγουρος, ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για μία ενέργεια που αποτελεί ένα κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε σε συνεργασία με τους Δήμους, με στόχο να γίνει η Αττική πρότυπο περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ευζωίας. Προχωράμε δυναμικά».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς τόνισε:

«Σήμερα με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παραλάβαμε στο Δήμο μας από τον Περιφερειάρχη ενα απορριμματοφόρο πλυντήριο σύγχρονης τεχνολογίας, και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Με την Περιφέρεια Αττικής και τον Γ. Πατούλη περνάμε στη νέα εποχή, αυτή της ανακύκλωσης. Έχουμε βάλει στόχο να γίνουμε ένα Ευρωπαικός Δήμος, μία ευρωπαϊκή Περιφέρεια και θεωρώ ότι θα το πετύχουμε. Μέχρι το τέλος αυτής της θητείας, θα πιάσουμε τους ευρωπαϊκούς στόχους.
Ως Δήμαρχος αλλά και ως μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΕΣΔΝΑ θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πατούλη αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Πέππα και Βασίλη Κόκκαλη για την παρουσία τους αλλά και για την αποτελεσματικότητά τους στον τομέα της ανακύκλωσης. Συνεχίζουμε».

Ανδρέας Βασιλόπουλος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δήμου Ραφήνας Πικερμίου:

«Η διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί ένα στοίχημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον. Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι στόχοι μας υλοποιούνται με σχέδιο και σταθερά βήματα. Στην προσπάθειά μας αυτή, αρωγός είναι η Περιφέρεια Αττικής και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη που αφουγκράζεται τις ανάγκες και δίνει λύσεις.

Σύντομα οι κάδοι βιοαποβλήτων που παραλάβαμε θα τοποθετηθούν στις γειτονιές, με σωστό σχεδιασμό ώστε να εξυπηρετεί όλους εσάς, τους πολίτες του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα και τις υπηρεσίες που θα κληθούν να πραγματοποιούν την αποκομιδή των βιοαποβλήτων και το πλύσιμο των κάδων. Επόμενο βήμα η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για τον τρόπο αξιοποίησης του νέου συστήματος διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Ως μέρος της δημοτικής διοίκησης θέλω να διαβεβαιώσω ότι το θέμα του περιβάλλοντος βρίσκεται και θα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *