Καθαρισμός της παραλίας Μαρίκες απο τον ΟΡΛ, απο την καταστροφή στην Εύβοια

||

Αναγνώριση του Εξωραιστικού Συλλόγου ΝΗΡΕΑ προς τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας με αφορμή τον καθαρισμό της παραλίας στις Μαρίκες.

Με μεγάλη ικανοποίηση οι λουόμενοι στις Μαρίκες είδαν χθές  το πρωί συνεργείο του ΟΛΡ να καθαρίζει την παραλία από τα φερτά και τα σκουπίδια που κατέληξαν στις ακτές της Ανατολικής Αττικής μετά τις πλημμύρες με τα τραγικά αποτελέσματα στην άλλη πλευρά του Ευβοϊκού κόλπου.

Και το σημαντικό δεν ήταν τόσο η άμεση ανταπόκριση (μόλις σταμάτησαν τα κύματα που κατέκλυζαν μεγάλο μέρος της παραλίας), όσο ότι μετά από καιρό τηρήθηκαν οι στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του σπάνιου οικοσυστήματος της περιοχής.

Οι εργάτες του συνεργείου καθαρισμού ήταν εξοπλισμένοι με τσουγκράνες και αφού συγκέντρωσαν τα κλαδιά και τα φερτά σε λευκούς σάκους με χειρωνακτική εργασία, τα απομάκρυναν από την παραλία.

Δικαιώνονται λοιπόν οι εκκλήσεις του Συλλόγου μας προς την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΡ ότι τα βαρέως τύπου μηχανήματα και τα φορτηγά κάνουν μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον και ότι η χειρωνακτική εργασία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική.

Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας τότε έπεσαν στο κενό. Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι η τωρινή διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος ακολουθεί μεθόδους που σέβονται το περιβάλλον.

Εμείς σαν σύλλογος ΝΗΡΕΑΣ είμαστε εδώ για να αναγνωρίσουμε κάθε θετική προσπάθεια των αρμόδιων φορέων και να συνεργαστούμε μαζί τους σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην περιβαλλοντική προστασία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Ευχαριστούμε θερμά τους εργάτες του συνεργείου καθαριότητας που κόπιασαν για ώρες κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη, όπως και τους θαμώνες της παραλίας που συνέβαλαν εθελοντικά στον καθαρισμό.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *