Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων από την Ουκρανία – Επίσκεψη του Ειδικού Γραμματέα του Υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου

Επίσκεψη – αυτοψία στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται συνολικά 25 πρόσφυγες από την Ουκρανία (δέκα (10) παιδιά, δώδεκα (12) γυναίκες και τρεις (3) ηλικιωμένοι), πραγματοποίησε ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλη Θώδα αλλά και τον ΓΓ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου κ. Ανδρέα Γκουγκουλή ως εκπρόσωπο του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Μπουρνούς ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας, για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την πορεία των εργασιών για τη βελτίωση της διαμονής τους. Ήδη σε συνεργασία των δύο Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Ζωγράφου, οι συνθήκες βελτιώνονται καθημερινά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ενώ από την πρώτη στιγμή έχει εξασφαλιστεί η σίτιση με τη συνδρομή των ενοριών Παντοβασίλισσας και Αναλήψεως Ραφήνας.

Συγκινητική είναι επίσης η ανταπόκριση των κατοίκων και επιχειρήσεων της Ραφήνας οι οποίοι συνδράμουν με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Επιπροσθέτως με άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου τα παιδιά έχουν ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία της Ραφήνας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Κωνσταντίνου επισκέφθηκε την κεντρική αίθουσα των εγκαταστάσεων αλλά και τους έξι οικίσκους όπου θα φιλοξενηθούν οικογένειες, διαπιστώνοντας την πρόοδο των εργασιών οι οποίες οδεύουν προς ολοκλήρωση με την πολύτιμη συνδρομή της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και της ΜΚΟ PRAXIS. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντίνου ζήτησε αφενός να αποσταλεί λίστα με τις ελλείψεις που υπάρχουν για την κάλυψη τους, αφετέρου να πραγματοποιηθεί αναλυτική καταγραφή των προσφύγων ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ.