Δήλωση Αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου για την ημέρα της 3ης ηλικίας

Ημέρα της τρίτης ηλικίας σήμερα. Ημέρα απολογισμού και ημέρα σχεδιασμού για το αυτονόητο αυτό καθήκον μας απέναντι στα άτομα που μας χρειάζονται.

Ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα της τρίτης ηλικίας (τα άτομα με αναπηρίες και τις άλλες ευπαθείς ομάδες) αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό της.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την ένταση της καθημερινότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθένας από εμάς, υπάρχει πάντα χρόνος και τρόπος να φροντίσουμε εκείνους που μας έχουν ανάγκη.

Με λίγες ή περισσότερες καθημερινές πράξεις, ξεκινώντας από τους δικούς μας και διευρύνοντας όσο μπορούμε τον κύκλο, μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά τις συνθήκες διαβίωσής τους, τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας.
Πέρα όμως από την ατομική προσπάθεια, υπάρχει και η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, το οποίο, δυστυχώς, δεν έχει τη μέριμνα αυτή ψηλά στις προτεραιότητες.

Οι ενέργειες που γίνονται είναι λίγες και αποσπασματικές.

Ως Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου βρισκόμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, υπάρχουν όμως πολλά ακόμα που μπορούν να γίνουν. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, από τη θέση που βρίσκεται καθένας από εμάς, και ας προσπαθήσουμε για ένα βήμα παραπάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *