Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ηλεκτρονικά έκδοση Κάρτας Στάθμευσης

Ηλεκτρονικά η έκδοση κάρτας στάθμευσης – Πώς θα υποβάλλετε την αίτηση 
Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενημερώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η αίτηση για την κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης, με την εφαρμογή του συστήματος να ξεκινά από την Παρασκευή 21 Μαΐου.
Σε όσους υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η κάρτα στάθμευσης θα αποστέλλεται στο mail του δικαιούχου. Η ανανέωση παλαιών καρτών, θα γίνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αφού πρώτα οριστεί ημέρα και ώρα επίσκεψης μέσω του e-ραντεβού.
 
Καταρχάς για την ηλεκτρονική διαδικασία οι πολίτες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.rafina-pikermi.gr μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
 
 1.Στην αρχική σελίδα επιλέγετε στην ενότητα ΑΙΤΗΜΑΤΑ (στο πάνω μέρος) την υποκατηγορία «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ & ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ»
2.Στη συνέχεια και αφού βάλετε τους κωδικούς taxisnet επιλέγετε την κατηγορία «ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ»
3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία και αφού συμπεριλάβετε ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται κάνετε ΥΠΟΒΟΛΗ (βρίσκεται στο κάτω μέρος)
 4.Η κάρτα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο mail των δικαιούχων
 
Εκτός από την ηλεκτρονική υποβολή, η αίτηση κατατίθεται και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αφού πρώτα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση, οριστεί ημέρα και ώρα της επίσκεψης μέσω του e-ραντεβού στη διεύθυνση
https://rafinapikermi.irantevou.gr.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
 
ΒΗΜΑ 1ο
Μετά την είσοδο στην πλατφόρμα https://rafinapikermi.irantevou.gr και αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς taxisnet μπαίνετε στην κατηγορία «Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας».
 
ΒΗΜΑ 2ο
Στη συνέχεια μπαίνετε στην υποκατηγορία «Έκδοση Κάρτας Στάθμευσης»
 
ΒΗΜΑ 3ο
Στη σελίδα αυτή αναγράφονται αναλυτικά οι οδηγίες και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ενώ στο τέλος της σελίδας υπάρχει και το έντυπο της αίτησης που θα πρέπει να τυπώσετε και να συμπληρώσετε:
 
ΒΗΜΑ 4ο
Με βάση τη διαθεσιμότητα ορίζετε ημερομηνία και ώρα του ραντεβού για την κατάθεση της αίτησης.