Κοροναϊός: Προβλέψεις σοκ για 24.000 κρούσματα τη μέρα, αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Κοροναϊός: Προβλέψεις σοκ για 24.000 κρούσματα τη μέρα, αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Κοροναϊός: Προβλέψεις σοκ για 24.000 κρούσματα τη μέρα, αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας, βλέποντας την ταχεία μετάδοση του κοροναϊού. Με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά όπως και οι νοσηλείες, οι επιστήμονες βλέπουν κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος στα μέσα Ιουλίου, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι για τις αντοχές του ΕΣΥ.           

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο αριθμός των κρουσμάτων, στις 16 με 17 Ιουλίου αναμένεται να φτάσει τις 24.000 ενώ θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας.

Ήδη, κατά μέσο όρο καταγράφονται επίσημα περίπου 18.000 κρούσματα, ημερησίως, ενώ σημειώνεται αύξηση των θανάτων ασθενών με κοροναϊό. Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα, οι θάνατοι έφτασαν τους 124 από 91 που ήταν μια εβδομάδα πριν, δηλαδή σημείωσαν αύξηση 36%. Αν δε, γίνει σύγκριση με δύο εβδομάδες νωρίτερα, το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Προβλέψεις σοκ για 24.000 κρούσματα, αύξηση διασωληνωμένων και θανάτων

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τις 24.000, είπε στον Σκάι, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας.

«Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο καθηγητής.

Πιέζεται το ΕΣΥ – Φωνές για επαναφορά μάσκας και τεστ

Ο ίδιος εκτίμησε ότι έπειτα θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Μάλιστα πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα, το ΕΣΥ πιέστηκε.

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια non covid, αρχίσαμε να τα κάνουμε covid. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κοροναϊού. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/TyrvWCIzQzE Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» παραχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Χάρης Ρώμας, με αφορμή την ενεργή του συμμετοχή στην περιβαλλοντική…

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…